You are here

Twintig procent meer Flower Trials-bezoekers bij Syngenta Flowers

Nieuws
17.07.2018
More visitors at Syngenta Flower Trials

De FlowerTrials®-presentatie van Syngenta Flowers in De Lier bleek dit jaar een echte publiekstrekker. "De opkomst was overweldigend", zei een opgetogen Michael Kester, Global Head van Syngenta Flowers, als reactie op het aantal bezoekers dat maar liefst 20 procent groter was ten opzichte van vorig jaar.

Calliope® en Imara® spelen de hoofdrol
"Dit succes motiveert ons allemaal. Het bewijst dat we op de goede weg zijn met onze innovatieve producten en de service die we aan onze klanten en partners verlenen", vat Michael Kester de stemming na het succesvolle evenement samen. "We zijn erg blij dat we van onze bezoekers zo veel complimenten kregen voor de presentatie," benadrukt Mark Schermer, Head of Marketing Europe van Syngenta Flowers. "We hebben ons sterk gericht op ons merkproduct Calliope® (Pelargonium) en de introductie van Imara® (Impatiens bestand tegen valse meeldauw). Beide series laten goed zien hoe wij de markt benaderen. Aan de ene kant tonen we onze klanten - de telers - de kwaliteit en veelzijdigheid van onze producten. Aan de andere kant laten we retailers zien hoe ze met onze winkelconcepten mooie presentaties kunnen maken die de vraag van de klant stimuleren. Onze presentatie toont het gehele assortiment en richt zich op de aantrekkingskracht van onze producten, zodat retailers onze rassen kunnen onderscheiden van de concurrentie".

Calliope® vindt de geranium opnieuw uit
De twee hoogtepunten van ons assortiment konden rekenen op een grote belangstelling. De serie interspecifieke geraniums Calliope® is op dit moment verkrijgbaar in 34 rassen, en er komen er nog meer! "Calliope® heeft het traditionele imago van de geranium bij de consument veranderd", legt Alexander Ern, campagnemanager bij Syngenta Flowers, uit. "Hij is stralend en rijkbloeiend, robuust, bloeit goed door en is verder hij ook heel gemakkelijk te verzorgen. Bovendien is hij verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur. Iedereen die de hele zomer heeft genoten van een Calliope® Cascade met zijn grote, stralende bloemen, komt volgend jaar terug voor meer."

Na het Verenigd Koninkrijk verovert Imara® de hele Europese markt
Syngenta heeft dit jaar opnieuw een sterk merk geïntroduceerd op de Europese markt - Imara®. De nieuwe Impatiens walleriana-serie is sterk en zeer bestand tegen valse meeldauw. Het blijkt een groot succes onder Britse consumenten. Op de FlowerTrials® konden bezoekers met eigen ogen zien hoe mooi de Imara® is, met schitterende hanging baskets en grote demonstratieperken. Imara® heeft nu de opdracht om de reputatie van het rijkbloeiende „vlijtige liesje" in heel Europa te veroveren.

Sunfinity - de rijkvertakte zonnebloem maakt enthousiast
Een andere highlight die erg populair bleek bij bezoekers was de rijkvertakte zonnebloem Sunfinity. Deze meerbloemige zonnebloem is een impulsproduct voor de beplanting van perken en potten. Een echte eyecatcher in iedere winkeldisplay. De zonnebloemen zitten vol met nieuwe knoppen en bloeien tot diep in de herfst door, zodat consumenten de zomerse sfeer in tuinen en patio's langer kunnen vasthouden.

Innovatief veredelen
Dit jaar waren het vooral innovaties die bij de Syngenta FlowerTrials® centraal stonden. Bezoekers waren hier erg enthousiast over en profiteerden bovendien van de mogelijkheid om het Syngenta Flowers assortiment in bloei te zien op het indrukwekkende Flower Show Field. De tentoongestelde planten inspireerden om een assortiment te kiezen voor een maximale impact in het komende seizoen.

Einde persbericht

Over Syngenta
Syngenta is een wereldwijde onderneming. Meer dan 28.000 medewerkers in 90 landen streven
dagelijks onze missie na: Bringing plant potential to life. Met grote commitment richting de
afnemers, wetenschap van wereldklasse en wereldomvattend onderzoek dragen wij bij tot hogere
opbrengsten, betere bescherming van het milieu en verbetering van de gezondheid en de
kwaliteit van leven. Ga voor meer informatie over ons naar www.syngenta.com