You are here

Teelttechnische tips: maak je gewassen klaar voor de klant

Nieuws
17.04.2019

Geschreven door Ulrich Eberhardt, Technisch Specialist.

Nu de drukke periode met perkplanten is begonnen of binnenkort zal beginnen (afhankelijk van het gebied waar jouw bedrijf is gevestigd en waar de klanten verkopen), begint de laatste fase van het gewas. Daarom is nu belangrijk om het gewas te verfijnen en klaar te maken voor de klant - zowel voor de detailhandel als voor de consument.

Heel belangrijk is om te focussen op een goede houdbaarheid. Perkplanten zoals Pelargonium, die de komende weken worden gepland voor de verkoop, moeten genoeg N krijgen. Reden is om suiker op te bouwen om de winkelomstandigheden te overleven en om meteen na het planten bij de consument mooi te gaan bloeien. Een op kalium gerichte bemesting verhoogt de bloemknop en is perfect in de opbouwfase van de knop - maar later zal een meer gebalanceerde voeding met een hoge EC helpen om een ​​hoge klanttevredenheid te creëren. Natuurlijk is de beste manier om deze consumentenervaring te geven, het toevoegen van meststof met gecontroleerde afgifte aan alle perkplanten, zoals Syngenta Flowers het Calliope aanbeveelt.

Vervoer op de juiste temperatuur
Een ander punt, dat vaak niet in beeld is: zorg ervoor dat planten in een omgeving worden gehouden zonder Ethylene-impact en met goede luchtcirculatie om ethyleen te verwijderen dat is opgebouwd. Bewaar planten dus niet in een vrachtwagen zonder airconditioning en luchtverplaatsing. Zorg er bovendien voor dat planten op de juiste temperatuur worden vervoerd (vrachtwagenchauffeurs weten vaak niet hoe de temperatuur zou moeten zijn zoals Mandevilla, die een hogere temperatuur van minimaal 12 ° C in de vrachtwagen hebben).

Neem de tijd om uw planten onder controle te houden
Omdat de meesten nu bezig zijn met het verkopen en verzenden van planten, is het niet zo eenvoudig om alle cultuurwerk bij te houden, wat nodig is om perfecte planten te kweken zonder al te veel arbeidsinspanning. Zorg er daarom voor dat u niet alleen de tijd neemt om uw planten te voeden en water te geven, maar ook om PGR tijdig te sproeien om sterke groei te voorkomen. Dit leidt vaak tot te grote planten die veel gele bladeren zullen veroorzaken vanwege de nauwe tussenruimte en met die tijd en arbeid bij het inpakken. Bonzi is een van die PGR's, die ook onder warme omstandigheden goed werkt en kan helpen om je planten rond, bossig en gemakkelijk in te pakken te maken.

Neem contact op met uw plaatselijke verkoopvertegenwoordiger of met het docententeam voor meer informatie over PGR en andere groeiende gerelateerde vragen. We zullen je steunen!


© 2019, Syngenta. Alle rechten voorbehouden. Op de informatie in deze publicatie rust eigendomsrecht. Dinformatie mag niet op enigerlei wijze worden gekopieerd of verveelvoudigd. Productnamen met een ® of ™, Syngenta Flowershet SYNGENTA woordmerk en het SYNGENTA logo zijn handelsmerken van de Syngenta Groep. 

 

Syngenta heeft met zorg en vakkundigheid deze informatie samengesteld. Alle informatie in deze brochure is alleen bedoeld als algemene leidraad. De gebruiker dient dit toe te passen met eigen kennis en ervaring met de lokale omstandigheden. Syngenta aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid op dit advies.