You are here

Syngenta Flowers versterkt haar portfolio

Nieuws
21.08.2018
Syngenta Flowers® versterkt haar portfolio

Syngenta Flowers® heeft verschillende initiatieven opgezet die een nieuwe impuls geven aan onze portfolio's op het gebied van bloem- en groentezaden, vaste planten, Poinsettia's, Begonia's en meer.

Acquisitie van Floranova

De eerste van deze 'samenwerkingen' is een acquisitie. Syngenta heeft de overname van Floranova, een gevestigde veredelaar van bloemzaden voor de professionele teler en groentezaden voor de hobbymarkt, onlangs succesvol afgerond. Floranova heeft een sterk portfolio en een brede internationale aanwezigheid in meer dan 50 landen.

We zijn enthousiast over deze belangrijke acquisitie omdat die onze activiteiten op veel manieren versterkt. Floranova biedt een aantrekkelijk portfolio, waaronder belangrijke sierteeltgewassen uit zaad zoals Pelargonium, Petunia, Begonia Salvia, Tagetes en groot- en kleinbloemige Violen. Ook heeft het bedrijf een onderscheidende productlijn van groentezaden voor de tuinliefhebber, die wordt verkocht onder het Vegetalis-label.

In haar succesvolle 40 jarige bestaan heeft Floranova portfolio's ontwikkeld voor bloem- en groentezaden die goed aanvullen op onze activiteiten. De onderneming heeft ook samenwerkingen opgezet in opkomende, snelgroeiende markten en beschikt over belangrijke faciliteiten voor de zaadproductie en -behandeling. De acquisitie biedt ons dankzij het brede netwerk van Floranova extra kansen op de internationale sierteeltmarkt.

Zowel Syngenta als Floranova blijven als onafhankelijke ondernemingen opereren. Ze behouden hun eigen distributie en zelfstandige productpositionering. De merken zullen zich duidelijk van elkaar blijven onderscheiden en elkaar waar mogelijk aanvullen.

Syngenta en Floranova gaan samenwerken op het gebied van de productie en verwerking van zaden en de toepassing van veredelingstechnologieën, om zo onze wederzijdse krachten te versterken. Door de expertise, het portfolio en de productlijnen van Floranova en Syngenta bij elkaar te brengen, kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van telers in zowel gevestigde als opkomende markten.

ThinkPlantsTM

Verder heeft Syngenta Flowers® in de Verenigde Staten en Canada samen met Danziger een veelbelovend marketinginitiatief gelanceerd, dat de uitgebreide assortimenten aan vaste planten van beide bedrijven gaat bundelen. Dit gezamenlijke aanbod krijgt de naam ThinkPlants™ mee. Met deze stap vergroten beide ondernemingen hun betrokkenheid bij telers, handelaren en retailers.

Het aanbod van ThinkPlants™ de vaste bewortelde plantenveredelingsbedrijf/handelskwekerij Kapiteyn (onder meer bekend van de Captain Callas), en het assortiment van Unex USA, een leverancier van vaste planten en bloembollen.

Poinsettia

Ondertussen hebben Syngenta Flowers® en Beekenkamp Plants een nieuw initiatief aangekondigd om hun kwalitatief hoogstaande Poinsettia-portfolio's inclusief de distributie daarvan samen te voegen; mooi op tijd voor het seizoen 2019.

Deze samenwerking geldt alleen voor de Noord-Amerikaanse markt.

De Wit Export

Syngenta Flowers® heeft ook de exclusieve rechten van het Begonia Grace portfolio van De Wit Export verworven. We zullen deze Grace begonia's wereldwijd verhandelen en kijken er naar uit om deze zeer aantrekkelijke Begonia-lijn bij onze afnemers onder de aandacht te brengen.

Deze ontwikkelingen zullen ons portfolio versterken en het aanbod richting onze klanten een verdere impuls geven.