You are here

Syngenta Flowers sluit aan bij Club van 100 Glastuinbouw

Nieuws
08.02.2019
Head Marketing EAME Mark Schermer en Sjaak Bakker van WUR Glastuinbouw.

Syngenta Flowers sluit zich aan bij de Club van 100 Glastuinbouw. De Club van 100 is onderdeel van Wageningen University & Research. Voor Syngenta Flowers biedt het lidmaatschap een mogelijkheid om bij te dragen aan het blijvend vernieuwen van de glastuinbouw.

Syngenta Flowers kan gebruikmaken van de brede expertise van de WUR Glastuinbouw. Daarnaast dragen de leden van de Club van 100 bij aan de financiering van het strategisch onderzoek in de glastuinbouw.

Deze onderzoeken kennen een tijdpad van 5 tot 10 jaar en leggen de basis voor de toekomst van de sector, die voor enorme uitdagingen staat. Voorbeelden zijn het structureel duurder worden van energie en een markt die nieuwe producten blijft verlangen en steeds hogere eisen stelt aan het gehele productieproces.

“Het is plezierig dat Syngenta Flowers zich bij de Club van 100 heeft aangesloten”, vertelt Sjaak Bakker van WUR Glastuinbouw. “Het is een bekend bedrijf dat met innovatieve oplossingen telers over de hele wereld helpt te voldoen aan de continu ontwikkelende vraag vanuit de markt en maatschappij.”

Club van 100
De Club van 100 bestaat uit bedrijven die bijdragen aan innovaties in de glastuinbouw, zoals kassenbouwers, installatiebedrijven op het gebied van energie, klimaat en water, potgrond- en substraatleveranciers, leveranciers van gewasbescherming en verzekeraars.