You are here

Syngenta Flowers neemt Dahlia-assortiment over van Verwer Dahlia BV

Nieuws
20.04.2018
Dahlia Association

Syngenta Flowers maakt vandaag bekend met Verwer Dahlia BV een overeenstemming te hebben bereikt voor de overname van het Dahlia-assortiment en het veredelingsprogramma. Beide ondernemingen verwachten in de loop van de komende weken de overname af te ronden. De precieze voorwaarden worden nog uitgewerkt.

Verwer Dahlia BV, een van de marktleidende vernieuwers op het gebied van Dahlia's in Nederland, werd in 1967 opgericht in Lisse, het hart van de Bollenstreek.

De Royal Horticultural Society heeft onlangs Aad en Cees Verwer van dit bedrijf de prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup toegekend voor hun succesvolle Dahlia veredelingsprogramma, dat heeft geresulteerd in de recente introductie van nieuwe verdienstelijke rassen.

Het assortiment van Verwer Dahlia omvat 140 geregistreerde rassen waaronder GalleryTM, MelodyTM en de recentelijk geïntroduceerde DahlegriaTM.

Michael Kester, global Head Flowers bij Syngenta, zegt hierover: "Wij zijn erg blij dat we een overeenstemming hebben bereikt met Verwer Dahlia om hun innovatieve assortiment en veredelingsprogramma over te kunnen nemen. Die overname versterkt ons Dahlia-aanbod en stelt ons in staat om onze klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn.

Cees Verwer, directeur van Verwer Dahlia BV reageert: "Wij zijn er trots op om in zee te gaan met Syngenta Flowers, een sterke wereldspeler met een lange geschiedenis op de pot- en perkplantenmarkt. Syngenta Flowers beschikt over de expertise en de marktpositie om het succes van ons Dahlia-programma verder uit te bouwen en de veredeling voort te zetten met het oog op een succesvolle toekomst.

De activiteiten van Verwer Dahlia op de markt voor dahliaknollen maken geen deel uit van de geplande overname en zullen doorgaan zoals voorheen.

 

 

 

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

Dit document bevat uitspraken over de toekomst, die kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van terminologieën zoals 'verwacht', 'zou/zouden', 'zal/zullen', 'potentieel', 'plannen', 'vooruitzichten', 'geschat', 'gericht', 'op schema' en soortgelijke uitdrukkingen. Dergelijke uitspraken kunnen onderhevig zijn aan onvoorziene omstandigheden en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten uiteindelijk wezenlijk verschillen van hetgeen hier wordt verklaard. Voor Syngenta houden dergelijke onvoorziene omstandigheden en onzekerheden risico's in ten aanzien van juridische procedures, goedkeuringen van regelgevende instanties, de ontwikkeling van nieuwe producten, de toenemende concurrentie, kredietrisico's van klanten, algemene economische en marktomstandigheden, naleving en handhaving van intellectuele eigendomsrechten, implementatie van organisatorische veranderingen, bijzondere waardevermindering van immateriële activa, een veranderende opstelling van de consument ten aanzien van genetisch gemodificeerde gewassen en organismen en/of gewasbeschermingsmiddelen, klimaatsveranderingen, schommelingen in wisselkoersen en/of grondstoffenprijzen, de regelgeving met betrekking tot de levering aan één leverancier, politieke onzekerheden, natuurrampen en inbreuken op databeveiliging of andere verstoringen van informatietechnologie. Syngenta aanvaardt geen verplichtingen om toekomstgerichte verklaringen bij te stellen aan de hand van de feitelijke resultaten, gewijzigde veronderstellingen of andere factoren.

 

©2018 Syngenta. Het Syngenta logo is handelsmerk van de Syngenta Group Company.