You are here

Syngenta Flowers gaat zich meer richten op Cyclamen

Nieuws
05.06.2019

Overname van Varinova’s Cyclamen business vergroot aanbod voor klanten.

  • Varinova heeft sterke technische expertise en ervaring in Cyclamen
  • Bundelen van krachten zorgt voor constante innovaties voor de teler en zijn klanten
  • Syngenta Flowers onderstreept ambitie om haar positie in de cyclamenmarkt te versterken

 

Enkhuizen / Nederland, 6 juni 2019 - Syngenta maakt vandaag bekend dat de overname van Varinova’s Cyclamen business succesvol is afgerond. Varinova is een Nederlands bedrijf dat zich volledig richt op de veredeling, productie en het in de markt brengen van Cyclamen. Met de technische expertise en de innovatieve variëteiten van Varinova gecombineerd met de markttoegang en wetenschap van Syngenta kan Syngenta Flowers haar positie in de cyclamenmarkt versterken. Syngenta Flowers gaat werken aan nieuwe innovaties en stimulans in de cyclamenmarkt.

De overname van Varinova’s Cyclamen business is van strategisch belang voor Syngenta Flowers. Michael Kester, Global Head Flowers: ''Cyclamen is een focusgewas voor ons dat we graag via een breder portfolio willen telen, met een sterke technische ondersteuning voor onze telers. Varinova heeft het aanvullende productportfolio en de veredelingsprogramma waarnaar we op zoek waren. Onze portfolio voor de toekomst is nu completer, geavanceerder en biedt belangrijke voordelen, zoals resistentie tegen botrytis.'' Kester vervolgt: ''De komende maanden zullen we de tijd nemen om samen met het Varinova-team onze cyclamenstrategie te bepalen. We zullen dit hebben afgerond voordat het cyclamenseizoen van start gaat.''

Dit gecombineerde aanbod haalt het beste naar boven uit de technische ondersteuning van beide bedrijven. Het biedt telers uit verschillende markten een volledig pakket van genetica en technische ondersteuning bij de teelt, zo is er een oplossing voor alle omstandigheden. Op die manier kan Syngenta Flowers haar aanbod afstemmen op de specifieke behoeften van elke teler. Niet alleen met de genetica, maar ook met de jarenlange ervaring op het gebied van cyclamenteelt die Varinova inbrengt.

Marga Janus en Bart Kuijer, de eigenaren van Varinova, zijn zeer blij met deze overname: ''Varinova heeft een sterke naam in de markt. Deze stap brengt ons veredelingsprogramma met prachtige cyclamengenetica op een hoger niveau. We zien ernaar uit om gebruik te maken van de commerciële kracht van Syngenta. We zijn persoonlijk erg blij dat we met deze overname Varinova en de mensen continuïteit kunnen bieden. Met het team van Syngenta hebben we er vertrouwen in dat dit een goede match is, met aardige mensen, korte communicatielijnen en een familiegevoel. We zijn trots op het Varinova-team en de resultaten die we tot dusver hebben bereikt.''

Varinova zal haar assortiment blijven verkopen aan haar klanten. Daarnaast kunnen vanaf heden klanten van Syngenta Flowers alle cyclamenproducten bestellen via het salesteam van Syngenta Flowers.

Tijdens de FlowerTrials zal het volledige Varinova-assortiment worden gepresenteerd samen met de genetica van Syngenta Flowers op de Syngenta Flowers-locatie in De Lier. De FlowerTrials zullen plaatsvinden van 11 tot en met 14 juni a.s.

 


Over Syngenta Flowers
Syngenta Flowers is een toonaangevend internationaal bedrijf dat zaden, stekken en jonge planten produceert voor de pot- en perkplantenmarkt. 2.300 gepassioneerde mensen wereldwijd geven de wereld kleur met bloemen. Ons doel is om waarde te creëren met innovatieve producten waarmee telers op een gemakkelijke manier aantrekkelijkere producten van een hogere kwaliteit kunnen produceren. Naast klanttevredenheid met innovatieve bloeiende planten werken we ook aan een betere houdbaarheid, meer resistenties en meer veerkracht. Als onderdeel van Syngenta, een internationaal bedrijf met een sterke focus op zaden en veredeling, hebben we toegang tot toonaangevende veredelingstechnologieën. Ga voor meer informatie naar www.syngentaflowers.eu.

Over Varinova
Varinova is een gespecialiseerd veredelingsbedrijf dat is gevestigd in Nederland. Varinova heeft meer dan 40 jaar ervaring in onderzoek en veredelingstechnieken en heeft in de sector een goede reputatie opgebouwd met haar sterke veredelingsactiviteiten op het gebied van cyclamenvariëteiten die zich laten kenmerken door compactheid, uniforme groei en Botrytis-tolerantie. Varinova heeft 11 cyclamenseries, elk met een aantal verschillende kleuren. Een toegewijd team werkt elke dag weer aan het verbeteren van de productkwaliteit en het inspelen op veranderende (klimaat)omstandigheden. Ga voor meer informatie naar www.varinova.com.

Over Syngenta
Syngenta is een van 's werelds toonaangevende landbouwbedrijven. Onze ambitie is om te helpen de wereld veilig te voeden en tegelijkertijd voor de planeet te zorgen. We willen de duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van de landbouw verbeteren met wetenschap van wereldklasse en innovatieve gewasoplossingen. Onze technologieën stellen miljoenen boeren over de hele wereld in staat om beperkte agrarische hulpbronnen beter te benutten. Met 28.000 mensen in meer dan 90 landen werken we aan de transformatie van het verbouwen van gewassen. Met partners, samenwerkingen en The Good Growth Plan zetten we ons in voor het verbeteren van de productiviteit van de boerderij, het redden van land van degradatie, het verbeteren van de biodiversiteit en het revitaliseren van plattelandsgemeenschappen. Ga voor meer informatie naar www.syngenta.com  en www.goodgrowthplan.com. Volg ons op Twitter op www.twitter.com/Syngenta en www.twitter.com/SyngentaUS.

Cautionary Statement Regarding Forward-Looking Statements
This document may contain forward-looking statements, which can be identified by terminology such as ‘expect’, ‘would’, ‘will’, ‘potential’, ‘plans’, ‘prospects’, ‘estimated’, ‘aiming’, ‘on track’ and similar expressions. Such statements may be subject to risks and uncertainties that could cause the actual results to differ materially from these statements. For Syngenta, such risks and uncertainties include risks relating to legal proceedings, regulatory approvals, new product development, increasing competition, customer credit risk, general economic and market conditions, compliance and remediation, intellectual property rights, implementation of organizational changes, impairment of intangible assets, consumer perceptions of genetically modified crops and organisms or crop protection chemicals, climatic variations, fluctuations in exchange rates and/or commodity prices, single source supply arrangements, political uncertainty, natural disasters, and breaches of data security or other disruptions of information technology. Syngenta assumes no obligation to update forward-looking statements to reflect actual results, changed assumptions or other factors.