You are here

Syngenta Flowers daagt scholieren uit: wie is de beste kwekersklas?

Nieuws
10.05.2019
Joop van de Ven en Bram van Leeuwen van Syngenta Flowers brengen de jonge planten naar de scholieren.

Wie is de beste kwekersklas? In de competitie Klasse Kwekers van Syngenta Flowers gaan zeven klassen van Nederlandse basisscholen de strijd met elkaar aan. De kinderen ontdekken hoe een plantje groeit en net als echte telers worden ze uitgedaagd om de bloemen te veilen.

De jonge planten die geproduceerd worden door Syngenta Flowers in De Lier vliegen veelal de hele wereld over, om in kassen van professionele telers uit te groeien tot planten voor de retail. Maar voor Klasse Kwekers nemen leerlingen van groep 3 tot en met groep 7 dat stokje over.

“Afgelopen woensdag hebben we trays met onder andere Geraniums, Petunia’s, Verbena’s en Dahlia’s afgeleverd bij de basisscholen”, vertelt Joop van de Ven van Syngenta Flowers. “De kinderen waren daar allemaal super enthousiast. We hebben al gehoord dat groep zeven gaat vloggen en een andere school heeft plannen om een bloemenveiling te organiseren voor het goede doel.”

Vloggen, tekenen, foto’s!
De bedoeling van de competitie Klasse Kwekers is namelijk dat de leerlingen de groei van hun planten bijhouden. Want hoe verandert zo’n klein plantje nu in een grote bloeiende tuinplant? Via tekeningen, vloggen, foto’s of op een andere creatieve manier worden de scholieren uitgedaagd om de groei van hun planten vast te leggen.

En is het werk van de kweker gedaan? Dan is het tijd om te verkopen! Daarom worden de scholen ook uitgedaagd om een bloemenveiling te organiseren. Deelname aan de competitie is vrijblijvend, scholen kunnen ook op een eigen manier invulling geven aan de manier waarop ze met de planten aan de slag gaan.

Echter is er wel een prijs voor de beste kwekersklas: eerst krijgen ze een rondleiding bij het jonge plantenbedrijf van Syngenta Flowers in De Lier en daarna gaan ze op schoolreisje naar Vogelpark Avifauna.

#KlasseKwekers
Ben je benieuwd hoe de leerlingen dit aanpakken? Op social media houden de scholen iedereen op de hoogte via de hashtag #KlasseKwekers.