You are here

Ontmoet Mark Schermer, ons nieuwe Head of Marketing

Nieuws
11.04.2018
Mark Schermer

Mark, wat deed je voordat je bij ons Head of Marketing werd?

"Ik runde twee jaar lang een eigen bedrijf. Als ondernemer werkte ik voor klanten in de tuinbouw en buiten deze industrie met de focus op marketing en Scrum & Agile projectmanagement. Dat resulteerde vooral in het leveren van complexe websites. Ik vertegenwoordigde ook twee Europese zaadbedrijven in Noord-Amerika, omdat ze zelf daar niet aanwezig waren. Verder verzorgde ik veel trainingen voor hotels, restaurants en cafés op het gebied van de marketing."

 

Waar kijk je naar uit in je nieuwe rol?

"Agility” lijkt een populair modewoord te zijn, maar ik gebruik het toch om aan te geven wat ik wil bijdragen. De klantgerichte strategie van Syngenta spreekt mij ook erg aan. Deze strategie ligt dichtbij mijn hart en ik wil zeker zijn dat we de daad bij het woord voegen. Ook wil ik de marktvraag nóg meer vertalen naar onze veredeling, die op zich al fenomenaal is. Ik wil onze klanten ondersteunen om het maximale uit onze producten te halen door middel van marketing, technische support en een beter accountbeheer op retailgebied.

 

Wat vind je het leukste aan werken in de tuinbouw?

"Ik hou van mensen met passie. Die inspireren mij. Het gaat om de passie van mijn team en binnen Syngenta Flowers, maar nog meer om het overbrengen van die passie op onze klanten en retailpartners. Het is ongelooflijk bevredigend om met mensen zoals zij te werken."

 

Vertel mij eens wat meer over je achtergrond.

"Ik ben afgestudeerd in Business, gespecialiseerd in International Marketing Management. Vervolgens was ik gedurende zes jaar consultant in strategie-, marketing- en communicatieprojecten in de tuinbouw. Na die zes jaar ben ik overgestapt naar een ander bedrijf als Product Manager, voorafgaand aan mijn promotie tot International Manager, Marketing en Communicatie. Toen kreeg ik dankzij dat bedrijf de kans om vijf en een half jaar in de VS te werken. In 2014 keerde ik terug naar Nederland. Terug in eigen land werkte ik 18 maanden als Manager Corporate Communications om een wereldwijde naamsverandering van een bedrijf te begeleiden, voordat ik besloot voor mezelf te gaan werken. Twee jaar later kwam Syngenta op mijn pad."

 

Tuinier je zelf?

"We hebben altijd het hele jaar door planten in de tuin. Maar we wonen in het centrum van Delft en je kunt ons het best beschrijven als moderne stedelijke, terras tuinierders.

 

Wat is de beste tuintip die je ooit gehad hebt?

"Tijdens een wandeling in een kas in Californië, waar ik eerder werkte, vertelde een oudere wetenschapper mij: 'Planten liegen nooit.' Het is echt waar: Ze laten altijd blijken wat er met ze gebeurt."