You are here

Klantenreis naar Afrika

Nieuws
07.12.2018
Klantenreis naar Afrika

Afrika is de thuisbasis voor drie van onze belangrijkste productiebedrijven voor stekken en jonge planten. Daarom hebben we 37 van onze klanten uitgenodigd om samen met 13 medewerkers van Syngenta Flowers® deze bedrijven van 19 tot 24 november te bezoeken. Tijdens deze reis kregen zij de gelegenheid om te netwerken, nieuwe zakelijke contacten te leggen, te genieten van typische Afrikaanse gastvrijheid en te kamperen in het buitengewone Masai Mara National Reserve.

De tour deed twee mooie en fascinerende landen aan waar onze productiebedrijven zijn gevestigd: Kenia en Ethiopië.

In Kenia staan twee van onze productiebedrijven: 'Kenya Cuttings' dat op 27 hectare onbewortelde stekken en jonge planten van geraniums en poinsettia’s produceert; en 'Kenya Pollen' dat zich op 6,5 hectare van de in totaal 15 hectare geheel richt op de productie van onbewortelde stekken. Op beide locaties bieden wij huisvesting aan de werknemers met hun gezinnen en voorzien tevens in basisscholen, kinderopvang en dagelijkse verzorging.

Ethiopië is de thuisbasis van onze 18 hectare grote kwekerij 'Ethiopia Cutting'. Dit bedrijf richt zich op de productie van onbewortelde stekken van geraniums en Mandevilla. Daarnaast werkt het ook aan sociale projecten, zoals de herinrichting van een basisschool en het bouwen van een nieuwe middelbare school.

Om zoveel mogelijk uit hun reis te halen, hebben de deelnemers ook een ontmoeting gehad met de Ethiopian Horticulture Producer Exporters Association - de Ethiopische vereniging van telers. Verder bezochten ze lokale telers en ook het Masai Mara National Reserve om te genieten van een safari en te kamperen in de wildernis.

Daarnaast werd er veel gesproken over zakelijke kansen, toen onze klanten uit 10 verschillende Europese landen de vele opties verkenden die zich tijdens deze trip aandienden.

We kijken ernaar uit om in de toekomst de bloeiende contacten tussen onze klanten en Afrika te zien ontwikkelen.

Klantenreis naar AfrikaKunden-Reise nach AfrikaKunden-Reise nach Afrika