You are here

Imara® - de grote doorbraak in impatiens is er

Nieuws
19.06.2018
Imara

Met trots laten we weten dat wij als eerste op de markt komen met Imara®, een nieuwe Impatiens walleriana die sterker is en resistenter tegen valse meeldauw dan ooit tevoren.

Imara® is een populaire plant bij de consument en doet het uitstekend in de tuin tot de eerste vorst. Hij presteert goed in zowel zon, schaduw als regen.

“Wij zijn een innovatief bedrijf. Het ontwikkelen van een nieuwe generatie Impatiens walleriana is dus belangrijk voor ons,” verklaart Michael Kester, Global Head of Syngenta Flowers. Wij zijn verheugd dat we als eerste met deze doorbraak op de markt komen. We weten dat Imara® zich zal vertalen in een sterke en blijvende vraag van de consument, waar retailers en telers de vruchten van plukken.”

Sinds de grote uitbraak van valse meeldauw in 2011 heeft ons team meer dan 5.000 zaailingen geëvalueerd om genetica te vinden die bestand is tegen de ziekte. Imara® werd in kas- en veldproeven getest op plantopbouw, bloeitijd, bloemkwaliteit en uniformiteit. In 2017 werden de prestaties bevestigd in proeven in ons Hill Research Centre in Jealott en in onafhankelijke proeven in het Stockbridge Technology Centre in Groot-Brittannië.

In deze video is te zien hoeveel beter Imara® presteerde in vergelijking met andere rassen en het de hele zomer goed bleef doen.

Imara® biedt een economische en betrouwbare productie, waar de teler weinig omkijken naar heeft. Imara® is robuust en door de keten heen goed houdbaar, waardoor de planten in topvorm bij de retail arriveren.

Telers hebben tot nu toe positieve ervaringen opgedaan met Imara®. Guy Clapham, verkoopmanager bij het Britse Coletta & Tyson Ltd, vertelt: “Bij onze eerste tests met Imara® was duidelijk meer ziekteresistentie te zien dan in de Impatiens walleriana die we eerder teelden. We waren erg onder de indruk van de krachtige groei en rijke bloei van Imara®.”

Imara® levert ook voordeel op voor retailers. Zij kunnen een product aanbieden dat bloeit in de schappen om zo meer consumenten aan te trekken, meer waarde te creëen en de vraag te verhogen.

Imara® wordt in 2018 uitsluitend op de markt gebracht door het Britse B&Q en zal in de markt worden gezet als het nieuwe vlijtige liesje. In de eerste week van de verkoop gingen er in de tuincentra van B&Q bijna een miljoen Imara® planten over de toonbank.

De serie is momenteel verkrijgbaar in de kleuren wit, rood, paars, oranje, oranje met ster en als mix. We blijven investeren in Imara® en voegen nog meer kleuren toe om te voldoen aan de behoeften van de teler en de vraag van de consument.

Doe mee aan het gesprek op Facebook en Twitter via #Imaraflowers of ga naar www.floriproservices.nl/imara.