You are here

Honderd jonge talenten op bezoek bij Syngenta Flowers

Nieuws
18.02.2019
Een deel van de studenten die een rondleiding kreeg bij Syngenta Flowers in De Lier.

Honderd leerlingen van voorgezet onderwijsgroep ISW en het MBO Westland kregen donderdag 14 februari een kijkje in de kas bij Syngenta Flowers. Het doel was om de jongeren kennis te laten maken met de vele kansen en mogelijkheden die de innovatieve tuinbouwsector biedt.

“Onze sector heeft in toenemende mate behoefte aan goed geschoolde en gepassioneerde werknemers”, vertelt Head of Marketing Mark Schermer. “Het is voor ons heel belangrijk om jonge talenten te interesseren en te stimuleren, zodat wij straks een mogelijke keuze zijn voor hun loopbaan.”

Van zaadje tot jonge plant
De deuren van de jonge plantenkwekerij in De Lier gingen open voor de leerlingen, waar op dit moment onder andere Gaultheria wordt gekweekt. De leerlingen zagen hoe het team van Syngenta Flowers werkzaam is in de kassen, vanaf het moment dat de zaden gezaaid worden totdat de jonge plant klaar is om naar de telers te gaan.

“Zowel de ISW-leerlingen als de MBO-studenten vonden het bedrijfsbezoek bij Syngenta Flowers zeer interessant en leerzaam”, vertelt initiatiefneemster Yvonne van Santen van ISW Onderneemt. “De leerlingen hebben een beter beeld gekregen van het Westlandse bedrijfsleven waar zij later aan de slag kunnen.”

Welkom in onze kas
Syngenta Flowers laat graag zien hoe leuk het is om te werken in de tuinbouwsector en staat open voor scholieren- en studentenbezoeken, zowel op locaties in De Lier als in Enkhuizen of Andijk. Neem voor meer informatie contact op met Patricia Zwaan (patricia.zwaan(a)syngenta.com) of Arjen Mol (arjen.mol(a)syngenta.com).