You are here

Het Toscane-gevoel in eigen tuin met Sunfinity

Nieuws
28.05.2019

Nieuw! Sunfinity van Syngenta Flowers vanaf week 21 beschikbaar bij Kwekerij Apartus

Een tuinplant die de hele zomer doorgroeit en non-stop bloemen geeft. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met de introductie van Sunfinity bij Kwekerij Apartus komt er een compleet nieuw product op de markt. Vanaf week 21 is Sunfinity, een product van veredelaar Syngenta Flowers, verkrijgbaar en met haar zee aan bloemen zal zij de harten van Europese consumenten snel gaan veroveren!

Een zomer lang een explosie aan bloemen; en dat op één plant

Na jaren van veredelen, verbeteren en testen zal Sunfinity in 2019 voor het eerst grootschalig verkrijgbaar zijn voor de Europese consument. Sunfinity is een kruising met een zonnebloem, die in tegenstelling tot de traditionele variant dankzij de vele vertakkingen non-stop en tot in de late zomer prachtige bloemen maakt. De knalgele kleur is niet alleen voor ons een genot voor het oog, maar net zo aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Kwekerij Apartus is de enige Nederlandse Sunfinity-kweker en heeft het product de afgelopen jaren samen met Syngenta Flowers zorgvuldig getest. Ook zij zien Sunfinity als een bijzonder en vernieuwend product en hebben hoge verwachtingen van deze verrassende nieuwe plant!

Thuiskomen nóg fijner met Sunfinity naast je voordeur

Sunfinity is het resultaat van interspecifieke veredeling. Dit betekent het kruisen van soorten waardoor de sterke punten van verschillende planten in een nieuwe plant samenkomen. Syngenta Flowers maakt hiervoor gebruik van geavanceerde technieken die dit natuurlijke proces een handje helpen. Sunfinity is echt een unieke plant met meerdere bloemstengels, die nieuwe bloemen blijven geven. De plant doet het als struik goed in de volle grond, maar is ook een echte eye catcher in een grote pot naast je voordeur. Thuiskomen wordt hiermee nóg zonniger. Sunfinity is vanaf week 21 verkrijgbaar bij Kwekerij Apartus uit Poeldijk en beschikbaar in potmaat 23 cm.

Kijk voor meer informatie op www.mysunfinity.eu.