You are here

Ethiopia Cuttings doet mee aan wereldrecordpoging om 200 miljoen bomen te planten

Nieuws
16.10.2019
Het Technical Team plant bomen in het Dyke-gebied van Ethiopia Cuttings.

Het Ethiopia Cuttings-team van Syngenta Flowers plantte op 29 juli 3.175 bomen op en rondom de vestiging. Met deze geweldige actie is er bijgedragen aan een wereldrecord: het planten van 200 miljoen bomen op één dag. En dat werd massaal verbroken, want aan het einde van de dag werden meer dan 353 miljoen bomen geplant.

Ethiopië wil de gevolgen van ontbossing en klimaatverandering in het droogtegevoelige land tegengaan, met het doel om 4 miljard bomen te planten tussen mei en oktober 2019. De Verenigde Naties liet eerder weten dat de bosdekking van Ethiopië is gedaald van 35% van het totale land in de vroege 20e eeuw tot iets meer dan 4% in de jaren 2000.

De regering van het land riep een campagne op om 200 miljoen bomen op één dag te planten, die op 29 juli plaatsvond. “Omdat Syngenta begaan is om het milieu en het Ethiopia Cuttings-team deze kans wil aangrijpen, deden we mee aan het planten van bomen op twee locaties”, zegt Zinabu Tebeje Molla, Production Operation Head bij Ethiopia Cuttings. "Deze locaties zijn de vestiging van Ethiopia Cuttings en op Lome Wereda / Kolba goda kebele."

Elk team, in totaal 50 medewerkers, had zijn eigen gebied voor het planten van bomen. Het technische team plantte 815 bomen in het Dyke-gebied. Het kantineteam plantte natuurlijk in het kantinegebied, waar ze 132 bomen plantte. Daarnaast kwamen de teams van General Services, Offices, Pelargonium harvesting, Pump House en Security samen om in totaal 3.175 bomen op en rond de site te planten.

Samen droeg het team bij aan een nieuw wereldrecord: het planten van 200 miljoen bomen in Ethiopië werd massaal verbroken. Aan het einde van de dag werden meer dan 353 miljoen bomen geplant in Ethiopië. Het vorige wereldrecord werd behaald door India, waar 67 miljoen bomen op één dag werden geplant.