You are here

Een boeiend sportevenement krijgt een bloeiende verrassing

Nieuws
05.07.2019

De Franse stad Chalon-sur-Saône en Syngenta Flowers werken samen aan een bloeiende verrassing tijdens de Tour de France op 12 juli.

.

Les Ponts de Ce (Frankrijk), 5 juli 2019 - Morgen start één van de beroemdste wielerrwedstrijden ter wereld, de Tour de France. Syngenta Flowers en Chalon-sur-Saône vieren het evenement door een verrassing voor te bereiden bij de aankomst van de 7de etappe.

Wanneer het peloton aankomt in Chalon-sur-Saône op 12 juli, zullen de duizenden toeschouwers worden omringd door bloemen van Syngenta Flowers, opgesteld in een thema van de Tour de France.

"Een paar weken geleden begon de stad Chalon-sur-Saône met het produceren Sunfinity zonnebloemen, Begonia Tophat Rood en Wit Impatiens Imara Wit en Ipomoea Sidekick Heart Lime", vertelt Christine Besson van Syngenta Flowers. "We hebben alleen gele, rode, witte en groene bloemen geselecteerd. Met het oog op deze kleuren, hebben fans van de Tour de France vast en zeker een idee van wat we in gedachten hebben met deze bloemen.

De bloemen worden gepresenteerd in het bekende thema van de truien van de Tour de France. En de fans ter plaatse zullen niet de enigen zijn om dat te zien. "We dringen er bij iedereen die de Tour de France op tv kijkt toe om extra scherp op te letten op 12 juli vanaf 16.30 uur", zegt Christine. "Als de rijders strijden voor de overwinning in Chalon-sur-Saône, zijn alle bloemen vanuit de lucht te zien!”


Over Syngenta Flowers

Syngenta Flowers is een toonaangevend internationaal bedrijf dat zaden, stekken en jonge planten produceert voor de pot- en perkplantenmarkt. 2.300 gepassioneerde mensen wereldwijd geven de wereld kleur met bloemen. Ons doel is om waarde te creëren met innovatieve producten waarmee telers op een gemakkelijke manier aantrekkelijkere producten van een hogere kwaliteit kunnen produceren. Naast klanttevredenheid met innovatieve bloeiende planten werken we ook aan een betere houdbaarheid, meer resistenties en meer veerkracht. Als onderdeel van Syngenta, een internationaal bedrijf met een sterke focus op zaden en veredeling, hebben we toegang tot toonaangevende veredelingstechnologieën.

Ga voor meer informatie naar www.syngentaflowers.eu.

Over Syngenta

Syngenta is een van 's werelds toonaangevende landbouwbedrijven. Onze ambitie is om te helpen de wereld veilig te voeden en tegelijkertijd voor de planeet te zorgen. We willen de duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van de landbouw verbeteren met wetenschap van wereldklasse en innovatieve gewasoplossingen. Onze technologieën stellen miljoenen boeren over de hele wereld in staat om beperkte agrarische hulpbronnen beter te benutten. Met 28.000 mensen in meer dan 90 landen werken we aan de transformatie van het verbouwen van gewassen. Met partners, samenwerkingen en The Good Growth Plan zetten we ons in voor het verbeteren van de productiviteit van de boerderij, het redden van land van degradatie, het verbeteren van de biodiversiteit en het revitaliseren van plattelandsgemeenschappen. Ga voor meer informatie naar www.syngenta.com  en www.goodgrowthplan.com . Volg ons op Twitter op www.twitter.com/Syngenta en www.twitter.com/SyngentaUS.