You are here

Delta serie voor 45 procent verbeterd

Nieuws
04.06.2019

De bloemen in ons assortiment worden continu onder de loep genomen, het is vooral een dagelijkse taak van het R&D team om het assortiment te blijven verbeteren. Dat geldt ook voor de Delta-serie, die sinds 2012 voor meer dan 45% is verbeterd. Product Manager Ronald Karsenbarg vertelt meer over de innovaties in de serie.

“In de Delta-serie lijkt het soms wat stil te zijn, maar we hebben de afgelopen jaren meer dan 45% van deze serie verbeterd en vervangen”, vertelt Ronald Karsenbarg. Wat verbeterpunten betreft wordt vooral gelet op bloeitijd, plantbouw en uniformiteit. “De serie is steeds uniformer geworden, de uniformiteit in plantbouw en bloeitijd tussen de verschillende kleuren is echt een sterk punt.”

Makkelijk in productie en transport
Maar er zijn meer punten die veredelaars centraal stellen. “In de veredeling is ook gefocust op kort vertakkend, dat maakt deze serie gemakkelijk te produceren voor de kweker. Daarnaast strekt de Delta serie minder tijdens transport.” Daar komt nog bij dat Delta-violen ook winterviolen zijn. “Dit zijn dezelfde planten, ze bloeien eerst in het najaar en vervolgens nog een keer in het voorjaar.”

Syngenta Flowers heeft jaarlijks verbeteringen in de Delta-serie. Zo werd dit jaar werd een geheel nieuwe kleur geïntroduceerd: Delta Lavender Shades, waarover veredelaar Robbie Gieslink al eerder meer vertelde in een interview (lees hier).

Betrouwbaar
“Delta bestaat inmiddels 25 jaar, ik durf te zeggen dat het de meest betrouwbare violenserie in de markt is. Delta is er in week 8, ondanks een donkere winter. Maar ook bij een extreem warme tijd ‘ontploffen’ ze niet”, vertelt Ronald. “Dat maakt Delta door het jaar heen betrouwbaar. Er is een hoge kiem, breed kleurenscala en ze bloeien lang. De Delta serie heeft gemiddeld meer bloei-impact dan vergelijkbare series.”

Delta Speedy
Onder de Delta-serie valt ook de Delta Speedy serie. “Delta Speedy is een programmeerbare viool. Dit kan de kweker helpen bij acties: als de kweker bijvoorbeeld in week 8, dag 3 moet leveren dan kunnen wij daarbij ondersteunen”, legt Ronald uit. “Daarnaast kan de Delta Speedy serie door de korte teelt gebruikt worden na bijvoorbeeld een kerststerrenteelt.” Een andere goede combinatie is de Delta Speedy serie met de Deltini serie.

Kijk voor meer informatie op www.doitdelta.nl/