You are here

De perfecte poinsettia

Nieuws
06.12.2018
De perfecte poinsettia

Onlangs vertelde een teler ons: "Iedereen kan een Mirage poinsettia telen." Zo eenvoudig is het om deze verbazingwekkende introductie te produceren.

Als één van de drie uitstekende nieuwe kerststerren van Syngenta Flowers®, samen met Lyra en Vega, is Mirage Red als geen ander gemaakt voor de poinsettiatelers.

De eenvoudige productie is op zich al een duidelijk voordeel. Echter, de schoonheid en duurzaamheid van het ras winnen vooral de harten van retailers en consumenten. We geloven zelfs dat deze introductie de poinsettia-markt aan zal drijven.

Mirage Red kan worden geteeld in 6 cm tot 13 cm potten. Bovendien is bijzonder weinig groeiregulatie nodig, wat hoogst ongebruikelijk is voor poinsettia’s. Dit ras heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de nostalgische en levendige rode bracteeën. En in tegenstelling tot sommige andere rassen heeft Mirage Red cyathia die lang meegaan en zo de houdbaarheid op de verkooptafel bevorderen.

Interessant is tevens dat de bracteeën van Mirage Red minder blauw (anthocyanine) zijn dan die van vele andere rode rassen. Hierdoor ziet de kleur van de schutbladen er levendiger uit onder kunstlichtomstandigheden, zoals deze vaak in winkels en in de thuisomgeving voorkomen.

Voor een alternatief met een middelsterke groei hoeft u niet verder te zoeken dan Lyra Red. Dit ras is geschikt voor teelten in 10 cm tot 25 cm potten. En voor een groeikrachtige kerstster met aantrekkelijke V-vorm die op veel markten favoriet is, kiest u Vega Red. 

Plaats nu uw bestellingen voor Mirage Red en ervaar het plezier van één van de gemakkelijkst te telen poinsettia's die ooit is ontwikkeld.  

Die perfekte PoinsettieDie perfekte PoinsettieDie perfekte Poinsettie