You are here

De beste kwekersklassen op bezoek bij Syngenta Flowers

Nieuws
15.10.2019

Syngenta Flowers hield vorig schooljaar een competitie: welke basisschoolklas is de beste kweker? Onder de naam Klasse Kwekers gingen verschillende basisscholen de strijd aan. De winnaars van de competitie kregen vorige week een rondleiding op het jongeplanten productiebedrijf van Syngenta Flowers in De Lier.

De scholen kregen afgelopen voorjaar een tray jonge planten afgeleverd in de klas. Daarna begon het werk van de kweker: een mooie bloeiende plant opkweken. De leerlingen werden uitgedaagd om de groei van de plantjes vast te leggen. Ze maakten vlogs, foto’s en tekeningen.

En uiteindelijk waren daar prachtige planten! Verschillende basisscholen veilden hun planten, net als een echte kweker. De winnaar van de competitie was de klas die het beste de groei had bijgehouden en een goede opbrengst had op de veiling. Dat waren basisschool Het Talent uit Den Hoorn en de Poolster uit Berkel en Rodenrijs.

Medewerkers van Syngenta Flowers lieten aan de winnaars zien hoe de jonge plantjes geproduceerd worden. Dit gebeurt bij Syngenta Flowers in het jonge planten productiebedrijf in De Lier. Na de tour gingen de winnaars erop uit in vogelpark Avifauna.