You are here

Commissaris van de Koning van Dijk bezoekt Syngenta Enkhuizen

Nieuws
28.05.2019

Arthur van Dijk, de nieuwe Commissaris van de Koning van Noord-Holland, maakte op woensdag 22 mei kennis met de regio West-Friesland. En dan kan een bezoek aan Seed Valley niet ontbreken. De heer van Dijk kreeg een kijkje in het nieuwste zaadveredelingscentrum van Syngenta Seeds in Enkhuizen.

Seed Valley is het wereldwijde middelpunt van de zaadveredeling, en dat bevindt zich in West-Friesland. De regio staat bekend om plantenveredeling en zaadtechnologie. Een kennismaking met de regio betekent dan ook een kennismaking met Seed Valley. Syngenta Seeds, waaronder Syngenta Flowers, opende met trots de deuren van het nieuwste zaadveredelingscentrum in Enkhuizen.

De Commissaris van de Koning kreeg een exclusieve rondleiding – officieel wordt het zaadveredelingscentrum pas op 23 september 2019 geopend. De heer van Dijk werd vergezeld door Eduard van Zuylen, burgemeester van Enkhuizen en diverse wethouders van Enkhuizen en Hoorn.

Peter Acda, Site Head in Enkhuizen en Arend Schot, directeur Syngenta Vegetable Seeds in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, spraken met de delegatie over de unieke positie van Seed Valley wereldwijd en het belang van Seed Valley voor de lokale economie en werkgelegenheid.

Syngenta is al meer dan 150 jaar gevestigd in Enkhuizen. Peter Acda en Arend Schot vertelden de delegatie over deze lange geschiedenis van zaadteelt en het belang van Enkhuizen voor de multinational.