You are here

De nieuwe Imara® van Syngenta Flowers staat voor een doorbraak in Impatiens walleriana

Imara
30.04.2018

De nieuwe Imara® van Syngenta Flowers staat voor een doorbraak in Impatiens walleriana

  • Beter bestand tegen valse meeldauw dan ooit tevoren.
  • Imara® brengt een favoriete plant bij tuinliefhebbers terug
  • Als eerste op de markt met nieuwe, verbeterde Impatiens walleriana

 

Enkhuizen, 30 april 2018 - Syngenta Flowers kondigt met trots de terugkeer van Impatiens walleriana aan met de nieuwe Imara® serie. Gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland, staat deze doorbraak in Impatiens walleriana voor een serie die sterker en beter bestand is tegen valse meeldauw dan ooit tevoren.

Sinds de wijdverspreide uitbraak van valse meeldauw in 2011 is de markt voor Impatiens walleriana drastisch gekrompen. Imara® biedt echter weerstand tegen deze ziekte, zodat telers de populaire plant weer in productie kunnen nemen en retailers deze publiekslieveling weer op de verkooptafels kunnen zetten om zo de markt voor Impatiens walleriana opnieuw tot leven te brengen.

"Syngenta is een bedrijf dat onderzoekt en innoveert. Het ontwikkelen van een nieuwe generatie Impatiens walleriana is daarom belangrijk voor ons geweest ", aldus Michael Kester, Global Head Flowers bij Syngenta. "Wij zijn verheugd dat we met deze doorbraak als eerste op de markt een product terug kunnen brengen dat consumenten blij maakt en uitstekend presteert bij zon, schaduw, of regen. We weten dat dit zich zal vertalen in een sterke en blijvende vraag van de consument, ten voordele van retailers en telers."

Behalve haar ziektebestendigheid biedt Imara® telers een betrouwbare serie die zich in de kas met weinig zorg, economisch verantwoord laat produceren. Imara® is robuust en door de keten heen goed houdbaar, waardoor de planten in topvorm bij de retailer arriveren.

“Imara® biedt retailers ook het voordeel dat zij planten bloeiend op de verkooptafel aan kunnen bieden. Dat trekt meer klanten en voegt daarom waarde toe aan de plant", zegt Kester. “Wij zijn enthousiast over het feit dat we met Imara® de favoriet van de tuinliefhebber sterker en meer ziektebestendig kunnen herintroduceren.”

Maak nader kennis met Imara® op www.FloriProServices.nl/Imara of discussieer mee via #ImaraFlowers.

 

Over Syngenta

Syngenta is een wereldwijde toonaangevende onderneming op het gebied van de landbouw, die een belangrijke bijdrage levert aan de zekerheid in de voedselvoorziening door miljoenen agrariërs in staat te stellen beter gebruik te laten maken van hun bronnen. Door onderzoek van wereldklasse en innovatieve oogstoplossingen, werken onze 28.000 medewerkers in meer dan 90 landen aan het vernieuwen van teelten. Wij hebben ons toegelegd op het veiligstellen van landbouwgronden door teloorgang te voorkomen, biodiversiteit te bevorderen en agrarische gemeenschappen nieuw leven in te blazen. Voor meer informatie verwijzen wij naar www.syngenta.com en www.goodgrowthplan.com.

 


 

Contactpersonen voor de media:

Jodie Vale

[email protected]

+44 (0) 1953 861230

 

Meghan McDonald

[email protected]

+1919-870-5718

 

Imara® op internet:

Imara impatiens

Imara video

 

 

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

Dit document bevat uitspraken over de toekomst, die kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van terminologieën zoals 'verwacht', 'zou/zouden', 'zal/zullen', 'potentieel', 'plannen', 'vooruitzichten', 'geschat', 'gericht', 'op schema' en soortgelijke uitdrukkingen. Dergelijke uitspraken kunnen onderhevig zijn aan onvoorziene omstandigheden en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten uiteindelijk wezenlijk verschillen van hetgeen hier wordt verklaard. We verwijzen naar de publiekelijk toegankelijke documenten van Syngenta bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor nadere informatie over deze en andere risico's en onzekerheden. Syngenta aanvaardt geen verplichtingen om toekomstgerichte verklaringen bij te stellen aan de hand van de feitelijke resultaten, gewijzigde veronderstellingen of andere factoren. Dit document vormt geen, of maakt geen deel uit van een aanbod of uitnodiging tot verkoop of uitgifte van, of enige uitnodiging tot het doen van een aanbod op gewone maatschappelijke aandelen in Syngenta AG of Syngenta ADS's, of erop in te schrijven, noch zal het de basis vormen voor of in verband kunnen worden gebracht met welke zakelijke overeenkomst dan ook.

 

©2018 Syngenta, Postbus 2, 1600 AA, Enkhuizen Imara® en het Syngenta logo zijn handelsmerken van Syngenta Group Company. Imara®, het Syngenta FloriPro® Services logo en het Syngenta Flowers logo zijn handelsmerken en eigendom van een van de ondernemingen die deel uitmaken van de Syngenta Group. Syngenta Seeds heeft de informatie in deze publicatie met veel zorg en vakkundigheid samengesteld. Deze publicatie beoogt Imara® te promoten zoals het gewas in werkelijkheid is, zonder echter enige expliciete of impliciete garanties te geven met betrekking tot