You are here

Spotlight op partnerships en seizoensproducten

Evenementen
10.01.2020
Calliope Dark Red

Enkhuizen, 6 December 2019 - Syngenta Flowers zet tijdens IPM Essen 2020 de spotlight op de beste producten van het winterverkoopseizoen en lanceert een totaal nieuw product dat de zomer een kleurexplosie zal geven. De veredelaar is on the move en werkt samen met partners wereldwijd aan innovatieve producten en technieken. Wat voor moois hierdoor opbloeit is te zien op een gloednieuwe stand tijdens de beurs.  

 

Continu blijven vernieuwen, niet alleen in eigen veredeling maar ook daarbuiten. Dat is essentieel om gewaardeerde producten te blijven bieden. Syngenta Flowers zoekt daarom veelvuldig de samenwerking op en dat is ook te zien tijdens IPM. Zo is het Cyclamenportfolio flink uitgebreid met de overname van Varinova. Hetzelfde geldt voor Dahlia’s van Verwer Genetics en het Floranova-assortiment met onder andere de Vegetalis-groenten voor de hobbytuinder.   

 

Samenwerken en innoveren gaan hand-in-hand bij Syngenta Flowers. Een voorbeeld is OptiFreeze, een baanbrekende technologie die de houdbaarheid en kwaliteit van stekken veelbetekenend verbetert. Na uitvoerig testen wordt deze technologie binnenkort commercieel gebruikt en op de markt gebracht. Welke vele voordelen dit voor de klant heeft, vertelt het team van Syngenta Flowers graag.  

 

Innovatie vindt ook plaats in het eigen assortiment. Neem bijvoorbeeld de verschillende interspecific breedingprogramma’s. Tijdens IPM kunnen bezoekers op interactieve wijze het verschil tussen Pelargonium Zonale en Pelargonium Interspecific ervaren én zal de interspecific-serie uitgebreid worden met een ware explosie aan bloemen voor het zomerseizoen. Een andere innovatie is de Fairtrade Poinsettia-range, met als highlight het ras Mirage dat dankzij het lage gebruik van GPR en de brede inzetbaarheid een absolute topper is.  

 

 

Ook bewezen variëteiten worden continu verbeterd. Zoals Imara, de doorbraak in valse meeldauwresistentie voor Impatiens walleriana, die onlangs opnieuw een Award voor beste productinnovatie in de wacht sleepte. En Dipladenia Rio, waarvan recent 12 nieuwe rassen zijn uitgebracht. Wat daarnaast in het middelpunt staat zijn het assortiment vaste planten en Violen.  

 

Het Syngenta Flowers team is enthousiast! Er is genoeg reden om een bezoek te brengen aan de stand tijdens IPM Essen 2020 van 28-31 januari. Syngenta Flowers is te vinden in Hal 1, stand 1C29.