You are here

Historie

FloriPro Services biedt professionele diensten en een uitgebreid assortiment aan producten/genetica van toonaangevende plantenveredelaars in de sector. Wij richten ons op de levering van topkwaliteit jonge planten, zaden en onbewortelde stekken aan de professionele tuinder. 

  

historyIn december 2009 besloot Syngenta om haar groothandelsactiviteiten in de sierteelt te scheiden van haar distributieactiviteiten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Hoewel FloriPro Services mogelijk overkomt als een jong bedrijf, hebben we in feite een historie van meer dan 140 jaar in de bloemen. Onze geschiedenis begint in het midden van de 19de eeuw met een Nederlandse teler en zaadkweker die Groot heette en wiens nakomelingen het bedrijf Sluis & Groot oprichtten in 1867. Wij zijn trots op onze afkomst en op de vele mijlpalen, zoals de revolutionaire X-tray, die wij zijn tegengekomen op weg naar onze huidige leidende positie. 

FloriPro Services levert professionele tuinders van sierteeltproducten in het gehele verkoopgebied diensten aan en een uitgebreid assortiment aan producten van verschillende leveranciers, waaronder Syngenta Flowers. Wij richten onze activiteiten voornamelijk op de levering van topkwaliteit jonge planten en verkopen tevens zaden en onbewortelde stekken.

FloriPro Services is onderdeel van Syngenta, een wereldwijde marktleider in de agribusiness die zich toelegt op duurzame landbouw door middel van innovatieve onderzoek en technologie.
 

2009

Scheiding van de distributieactiviteiten en groothandelsactiviteiten van Syngenta.

 Vestiging van FloriPro Services, de distributieorganisatie van Syngenta.

2008

Syngenta verwerft Goldsmith Seeds Inc., een toonaangevend Amerikaans bloemzadenbedrijf.

Syngenta verwerft de Yoder pot- en tuinchrysanten en aster productlijnen.

2007

Syngenta verwerft Fischer, een vooraanstaande producent van Pelargoniums en een marktleider in poinsettia en Nieuw-Guinea Impatiens.

2005

Syngenta richt Young Plant Distribution op in De Lier, Nederland.

2004

Goldsmith Seeds Inc verleent een licentie voor een periode van 10 jaar voor haar vegetatieve genetica aan Fischer USA.

2000

Novartis en AstraZeneca fuseren en vormen Syngenta, de eerste wereldwijde groep die zich uitsluitend op agribusiness richt.

1996

Sandoz en Ciba fuseren en vormen Novartis.

1980

Sandoz verwerft de Nederlandse Zaadunie Groep. Sluis & Groot (S&G) was één van de prominente marketingbedrijven van de Zaadunie.

1967

Glenn Goldsmith organiseert de eerste “Pack Trial” in Gilroy en nodigt zaadhandelaren uit om de zaadproducten te komen bekijken tijdens de productie. Tegenwoordig zijn Spring “Pack Trials” heel gewoon in de sector.

1962

Glenn Goldsmith richt Goldsmith Seeds Inc. op in Gilroy, California, USA.

1958

Gerhard Fischer richt Fischer op in Hillscheid, Duitsland.

1867

Oprichting Sluis& Groot in Andijk, Nederland.