You are here

Bedrijfsactiviteiten

FloriPro Services biedt professionele diensten en een uitgebreid assortiment aan producten/genetica van toonaangevende veredelaars. Wij richten ons op de levering van topkwaliteit jonge planten, zaden en onbewortelde stekken aan de professionele tuinder.

  

Wij opereren in geheel Europa door middel van ons eigen specifieke onafhankelijke netwerk bestaande uit verkoop-, marketing-, technische diensten en klantenservice.

Locatie jonge planten productie

Onze locatie voor de productie van jonge planten is gevestigd in De Lier, Nederland. Ons distributiecentrum, eveneens gevestigd in De Lier, is een van de voornaamste geautomatiseerde distributiesystemen in de sierteelt met een oppervlakte van 12.000m². Deze locatie is uitgerust met een ultramodern orderpicking systeem. Ons geavanceerd computergestuurd systeem verwerkt in De Lier iedere dag duizenden trays met planten. Dit verschaft ons de nodige verwerkingscapaciteit voor tijdige levering van de bestelde planten. We besteden eveneens veel aandacht aan productkwaliteit, waarbij we het kasklimaat goed in de gaten houden. Het gehele proces is gebaseerd op een naadloze samenwerking tussen mens en machine. Goed opgeleid personeel in combinatie met een hightech distributiesysteem stelt ons in staat hoge kwaliteit uitgangsmateriaal te leveren.

 

X-tray en kwaliteitspluggen

De recyclebare X-tray heeft zich zeven jaar na introductie ruimschoots bewezen in commerciële toepassingen en is inmiddels de nieuwe standaard in de sector. Vanwege de vele voordelen, wordt de X-tray inmiddels in heel Europa geprezen door kwekers en vol afgunst bekeken door de concurrentie.

The X-tray is vervaardigd van hoogwaardig polypropyleen, wat een goede oplossing vormt voor een probleem waar veel kwekers mee worden geconfronteerd. Het gladde materiaal vergemakkelijkt het uit de tray halen van de pluggen en voorkomt beschadiging van het wortelgestel met alle problemen vandien bij het verplanten.

De pluggen zelf bestaan uit een speciaal substraatmengsel ter bevordering van krachtige groei en een beter wortelsysteem. Omdat de wortels niet beschadigen bij het verspenen, zullen deze veel sneller wortelen dan vanuit de meer gebruikelijke trays. Bovendien zijn de poten onder de tray zodanig ontworpen dat de wortels binnen de plug blijven, met als resultaat een beter wortelsysteem en topkwaliteit eindproducten.

Bij de ontwikkeling van de X-tray hebben wij nauw samengewerkt met onze partners, om er zeker van te zijn dat de trays goed functioneren in elke soort machine. We weten inmiddels dat machines heel gemakkelijk kunnen worden ingesteld op de X-tray, die door zijn constante maat en vorm langdurig probleemloos te gebruiken is. Door het speciale ontwerp hebben machines geen moeite met het uit de X-trays lichten van pluggen. Zo heeft dit product in feite het gehele verspeenproces verbeterd.